Saturday, December 20, 2008
2:20 AM ● Kem Remaja 2009 1st Part

Kem Remaja, the thing that i will surely miss
tahun ni, aku join lg Kem Remaja ni buat kali ke-2
de camp was held on 15th-18th of Dec at Warisan Semilang Training Centre in Kuala Selangor
kem tahun ni kurang meriah n menarik, bg aku laa
cuz de old members of group KITA, ramai yg xde
only Hafiz n Otai aje yg show up during this year camp
yg laen, Gigi Rai Mizan Chy Puteri Nina Wan bizy dgn hal masing2, kowt
aku baru jer igt nk buat KITA KEMBALI tahun ni, tp diorunk xde lah plk
hajat tidak kesampaian, lgpn tahun ni group member sume Uncle Ed yg arrange randomly
tahun ni jgk ramai giler bdk2 bawah umoo, 12tahun ke bwh
n becoz of dat, aku dpt group dgn Mus Fara Yus Ira Yuni Alfi Anis Mirul

n we named our group 'GRR Luck!'
team tahun ni ade 9 org ajee, ade jgk team yg hnye ade 8 org team mmbe
participant tahun ni pn kurang compared to last year
kalu last year ade 16lebeyh org, tahun ni ade 108 org jer kot, group ade 12 while last year ade 16
btw Rai, ko nk tau x? vid kau yg KITA buat chicken dance tu kn

Uncle Ed ambk n show it to evrybody
rugi kau xdtg weyh! kalu tidak kau boley claim video kau tu kt Uncle Ed, boley femes kejap ;D
bck to this year story, aku mmg ade giler byk bende nk share bout de camp
Kem Remaja ni xmacam any other camp yg aku dn korunk penah join b4
nk dbandingkn dgn KKBM, KR ni jauh lg beszz!
nk compare dgn KRS or Pengakap pnye kem, mmg xdpt nk lawan KR laa
Aviation Camp si Nana tu pn aku rase xde laa se-best KR n

eventho Nana n frens dpt naek heli terbang2 jap
kitorunk pn ade terbang2 jgk, naek musang lagi tu, Flying Fox! hahahahaha
Kem Remaja, kem ni byk ajar aku bout life n friends especially
dsbabkn kem ni lah, aku mule sedar yg kawan tu amat penting dlm hidup
the group of KITA last year, surely teach me the most, eventho kenal only 4 3days
we share lots of stuff, lepak tepi tasik smpi pkul brape ntah, borak aje keje
tahun ni aku xdpt nk merase suasane cmtu dh, since group mmbe sume pn buat hal sndri
team aku tahun ni jgk xbrape nk mnyengat mcm tahun lepas
rugi jer tahun lepas xde sponsorship by nestle, confirm KITA mezti dh bolot sume hadiah skali
tahun ni ade byk game yg besz n mencabar!

jalan gune buluh 3segi, paintball shooting, putting n chipping golf
1st time aku try flying fox, besz jgk!

tp rugi aku xdpt nk terbang ala superman, salah pasang die pnye equipment
maen golf plg besz! dsbabkn aku ni ank sorg golfer yg terer

so ktereran nye tu ade tempias kt aku skit
putting waktu 1st time buat, terus masuk dlm lobang, tp tu tyme testing
tyme betul2 hampeh, 1 out of 5 shots je yg msk dlm lobang
waktu chipping, aku pukul 2kali naek smpi ats kt beranda bngunan Dewan Kepah tu
hebat jgk aku ni sbnrnye, ade bakat nk jd Harimau Kayu Malaya nih
paintball shooting, aku gune advantange khebatan aku maen COD dlm challenge ni
ade 6bullet je kot die isi, n 1tembakan aku on target, boley la tu kn dr xkene lngsung mcm Fara
tp ni aku ade silap skit, dsbabkn aku xbkk mate besar2

aku xnmpk sbnrnye ade byk je lg target area
aku plk g concentrate kt satu area aje, kerugian betul! kalu xmezti dh byk target aku jatohkn
ade jugak sumpit challenge, yg ni Yuni spoil kn chance utk dpt top score
die geli nk letak mulut kt sumpit tu, air liur org byk kte nye
padahal die sorg aje yg tadah air liur kt situ, org laen tiup gune angin bkn air
other challenge rsenye xde la menarik sgt, obstacle & airport & 8ball & racecar challenge
malam hari nya plk ade WAR GAME, n ini besz! aku suke mmbasahkn org
isi air dlm plastik, ikat gune getah n baling lah kt spe2 korunk suke, team mmbe sndri pn xkesaa
mule2 kitorunk dpecahkn pd 2group, SKY HAWK dgn BLACK MARIA
aku dcampkkn ke group SKY HAWK dgn Hafiz Otai Fara I Pinkie Din dll,

BLACK MARIA plk ade Fik Anis Danial Shafiq Man dll
awal2 lg aku dh kene baling

since aku dgn slumber nye jalan kt tgh2 war ground nk msuk territory diorunk
Fik pnye keje lah ni, ttbe je dtg n trus baling, nasib baik kne kt kaki
syarat game ni, kalu kene kt part2 yg xmmbawa maut mcm kaki or tgn

still boleh main, cedera ringan Uncle Is ckp
so aku pn terus aje laa main, n aku kne baling lg, kali ni kne direct kt perut, Shafiq yg baling kot
sebok die jerit2 wey mati laa wey, dh kenee!

aku plk balas kne perut xmati lg, cedera berat aje, bkn parah
elok selang bbrape saat, kne lg skali tepat kt kepale

c Man kot yg baling, tp stiyl aku xmati lagi! aku kebal
bkn nye ape pn kalu kene baling, org bukan nmpk pn

dh gelap gelita cmtu, pluru mlayang ats kpale pn xsdar
geng sndri ka, geng lawan ka pn suda xboley nk kenal, baling aje ikut sukaa hati
aku pn byk jgk blg kne kn org, aku dpt msk territory dirounk jgk akhirnya, n Man kne dulu dgn aku
pastu Hanafi dgn Shafiq pn kne jgk kot, kalu xsilap aku
dh habis pluru, lari kt geng sndri blk, ambk lg pluru pstu blg kt mmbe sndri plk
last2 sume pn dh bosan blg kt budak2, kitorunk bantai basahkn facy plk
bro Daegan, Pacak, Botak, Zack, Fariq, Faris antara target plg common lah yg dtarget
siap ade yg kene simbah dgn air gune baldi, dh xde pluru pnye pasal
Rin Izzy Pinkie Otai Anis kak Eryn bro Faris Botak Pacak Daegan

antara yg plg awal kne simbah dgn baldi
mmg seronok lah war game tahun ni, ade abg2 facy yg sempat nyorok blkg kreta masing2
then bile ktorunk simbah air, kne kreta diorunk kire mcm tlg cuci skali ajee
pandai betul ambk ksempatan, ank sapaa laa ni


to be continued

Labels: , , , , ,


xxxxxx

.live life to the fullest.